X

Historie

Historie

Pål Rustad og Ragnhild Solås Rustad, to flotte gartnere, møtte hverandre på Statens Gartnerskole Dømmesmoen i Grimstad i 1985. De hadde lenge en drøm om å forvandle farsgården til Pål om til en planteskole og plantesenter. Og i 1994 gjorde de sin drøm til alvor. De flyttet garasjen på gården ned i ”dumpa” og gjorde det om til planteutsalg. Jordene ble gjort om til produksjonsbed for trær og planter. I 20 år har de jobbet sammen, og de har jobbet hardt. De har med sin kjærlighet for faget, for kvalitet, for det som spirer og gror og ikke minst for hverandre, bygget en solid bedrift med kvalitetsprodukter.

De jobbet seg opp fra den lille garasjen i ”dumpa”, til det som i dag er et flott plantesenter, hvor det, i sommerhalvåret, kommer folk langveisfra for å besøke. I årenes løp har det vært mange flotte og engasjerte ansatte. På det meste har det vært seks gartnere på fulltid, pluss flere sesonghjelper og ikke minst skoleungdom i helger og ferier.

I 2010 begynte vi å trappe ned. Kuttet ned på produksjon og handel til anleggsgartnere, med et mål om kun å fokusere på plantesenteret. Etter flere år med mye moro, men også slit med store anlegg og mye produksjon, er det på tide å få noen frikvelder.

I oktober 2012 får vi en knekk. Pål blir syk. Vi holder motet oppe og hjulene i gang. Vi vet at det alltid kommer en ny vår, alt vil spire og gro igjen. Men i mars i 2014 taper Pål kampen mot kreften.

Ragnhild, en dyktig gartner og et solid arbeidsjern, driver plantesenteret videre slik hun alltid har gjort. Og med seg på laget har hun nå datteren, Katrine Rustad, som i tillegg til å ha vokst opp i denne bedriften har fag- og mesterbrev i blomsterdekoratør faget. Vi har det samme engasjementet for det som spirer og gror, og er er stolt leverandør av kvalitet i alle ledd. Velkommen til oss!